پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو گفت: اقدام اساسی که در دولت سیزدهم آغاز شده جهاد آبرسانی به روستاهاست که سهم کردستان در فاز اول از این طرح ۱۹۹ روستاست که ظرف سه سال انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، علیاکبر محرابیان در نشست با مسئولان اجرایی و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی افزود: این طرح در فاز دوم ۱۹۶ روستای دیگر کردستان را در بر میگیرد که نکته مثبت این طرح پرداخت نقدی اعتبار مورد نیاز آن است که مجلس از محل محرومیتزادیی مصوب کرد و توسط قرارگاه امام حسن (ع) توسط گروههای جهادی اجرایی خواهد شد.
وزیر نیرو افزود: پروژه انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه آب شرب سرعت بسیار مناسبی دارد و قول میدهیم که با همین روند و سریعتر از آن کار را ادامه دهند.
وی گفت: اعتبار این طرح را پرداخت شده فرض کنید چرا که منبع اعتبار آن را عوض کردیم و مشکلی برای بهرهبرداری به موقع نخواهد داشت.
محرابیان گفت: موضوع آب بانه از نظر اضطرار کمتر از سنندج نیست، چون منابع آبی این شهر به نقطه اضطرار رسیده است.
وزیر نیرو تاکید کرد: در کنار طرحهای در دست اجرا برای بانه، طرحهای مطالعاتی نیز دنبال میشود تا آبرسانی پایدار به این شهر محقق شود.
وی برلزوم تخصیص آب مورد نیاز برای مناطق ویژه اقتصادی و روستاهای منطقه از سد گاران مریوان تاکیدکردو گفت: نگرانی درباره آلودگی منابع آبی کردستان جدی است و باید عزم جدی برای جلوگیری از ورود آلاینده هایی از قبیل فاضلابهای شهری و صنعتی به منابع آبی صورت گیرد.
وزیر نیرو افزود: انتقال شیرابه به تصفیه خانه و کارهایی از این دست که در تصفیه خانه فاضلاب سنندج انجام شده، خوب و نیازمند کارگروهی است تا هیچ آلاینده ای وارد منابع آبی نشود.
محرابیان گفت: اولین اصل در وزارت نیرو و تمامی طرحهای توسعهای داشتن پیوست زیست محیطی است تا ضمن تامین رفاه و رضایت مردم، محیط زیست مورد تخریب قرار نگیرد و در این زمینه پویش های مردمی زیست محیطی و مطالبهگری، توجه مردم را به اهمیت سلامت جلب می کند.
وی افزود: در چند استان کشور معین هایی برای پیگیری طرحهای حوزه آب و برق انتخاب شده که در این نشست هم یک نفر به عنوان معین کردستان انتخاب می شود تا طرحها را دوشادوش استاندار دنبال کرده وبه نتیجه برساند.
وزیر نیرو با اشاره به تخصیص اعتبارات مناسب در شرایط محدود اعتباری به کردستان، گفت: با تکمیل طرحهای نیمه تمام و یا با سرعت کُند در استان می شود بخش مهمی از مشکلات حوزه آب کردستان را رفع کرد.
نیاز ۳۵ هزار میلیارد تومانی کردستان به رفع تنشهای آبی
نماینده ولی فقیه درکردستان هم در این جلسه گفت: دراستان تلاشهای خوبی در گذشته و اکنون در جریان است و تاکید و مطالبه مردم از شرق تا غرب استان توسعه زیرساختهای آب و فاضلاب بوده و همه استان با این معضل دست و پنجه نرم میکند که در حال تبدیل به بحران است.
حجت السلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی افزود: استانی که ۲۳ هزار شهید مهاجر و انصار تقدیم نظام کرده و مرزدار است، از دولت تازه نفس خواهان رسیدگی سریع و ویژه به این مساله هستند.
استاندار کردستان هم در این جلسه گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولتهای وقت در حوزه آب سرمایه گذاری قابل توجهی داشته و کارهای بزرگی در سالهای گذشته در استان انجام شده که رقم بالایی برای آن هزینه شده است.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: بسیاری از این پروژهها یا با کندی مواجه شده و یا متوقف شده اند و یا روند بصورتی است که با وجود همه هزینههای بالایی که انجام گرفته هنوز به هدف گذاری پیشبینی شده نرسیده است که اگر در زمان خود به آن توجه میشد رقم اعتباری کمتری را میطلبید.
وی با اشاره به اینکه کردستان در حوزه آب و برق با اعتبار ۳۵ هزار میلیارد تومانی طی چهار سال به جایگاه خوبی میرسد، گفت: چرا که قدم اصلی در پروژهها برداشته شده و امیدواریم چشمانداز نزدیکی برای تحقق این طرحها فراهم شود و آرامشی در بخش تنشهای آبی در استان حاکم شود.
نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی بر لزوم تخصیص به موقع اعتبار لازم در برنامه زمان بندی تعیین شده برای رفع مشکلات حوزه آب استان تاکید کردند.
از یک هزار و ۷۱۰ روستای کردستان ۵۵۰ روستا با تنش آبی دست و پنجه نرم میکند.